Ciekawostki

Najnowsze

Co zrobić w sytuacji, gdy firma ubezpieczeniowa nie chce wypłacić odszkodowania za szkody na mieniu i osobie powstałe w wyniku kolizji drogowej? Jedynym skutecznym sposobem na dochodzenie roszczeń z tytułu wypłaty należnych odszkodowań jest szukanie specjalizującego się w prowadzeniu spraw z firmami ubezpieczeniowymi. Większa i szersza znajomość różnych przepisów prawnych pozwala często dużo bardziej skutecznie wywalczyć duże sumy odszkodowań nawet w wydawałoby się beznadziejnej sytuacji.

Katedra Analizy Rynku i Badań Marketingowych Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu poinformowała o wydaniu publikacji na temat efektywności różnych rodzajów badań marketingowych. Publikacja wydana została pod patronatem Instytutu Badawczego IPC z Wrocławia, specjalizującego się w prowadzeniu profesjonalnych badań marketingowych i badań produktów przy zastosowaniu najnowocześniejszych metod badawczych takich jak Studio CATI.


Dodany przez Waldemar Arciszewski | 2020/04/04

Żelowanie przemysłowe




Przemysł spożywczy korzysta z bardzo wielu propozycji, dzięki którym nasze jedzenie może nie tylko dłużej postać, ale jednocześnie jest lepsze pod względem samego stanu skupienia.



Nikt nie chce, aby jedzenie wylewało się po otwarciu słoika czy innego naczynia. Dlatego do wielu produktów spożywczych dodaje się skrobię modyfikowaną Żelpol. Jest to podobny składnik, który znajduje się w ziemniakach. Modyfikacja polega jedynie na wykluczeniu związków niepotrzebnych.

Ważny jest tu również czas produkcji oraz bezpieczeństwo konsumentów. Przemysł wybiera tego rodzaju rozwiązania, tak jak i szeroko stosowane substancje żelujące. Nie jest to nic niebezpiecznego dla naszego zdrowia. Warto powiedzieć, że są one konieczne do utrzymania nie tylko konsystencji, ale także składników, które są cenne dla każdego organizmu. Produkty spożywcze potrzebują odpowiedniego, specjalnego traktowania. Skrobia ziemniaczana jest tu szeroko wykorzystywana.

Zobaczmy więc, w czym dokładnie znajdują się nasze substancje żelujące. Każda fabryka powinna dokładnie przemyśleć proces produkcyjny wybranych przez siebie produktów spożywczych. Wiemy już, co stosować, aby produkcja żywności była lepsze i jednocześnie bardziej trwała.

Autor artykułu jest wieloletnim, doświadczonym pracownikiem Przedsiębiorstwa PPZ Niechlów.

Fotorelacja


przemysł spożywczy
żywność
dodatki